Tag

oversettelse

8. mars 2021 fast

Oversettelse av litteratur

Inga Bērziņa har lang erfaring med oversettelse av litteratur. For det meste har hun oversatt fra norsk bokmål, men også fra nynorsk, norrønt, islandsk og dansk til latvisk. Bērziņa har også oversatt fra latvisk til norsk.

Her kan man lese litt om de nyeste utgivelsene og finne henvisninger til omtaler, anmeldelser, enkelte forelesninger og annen informasjon om de oversatte bøkene.

3. februar 2021

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere.

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere.

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux hvor Ruth går ut av taxien med trillekofferten sin og lurer på om Johannes kommer til å komme. I Bordeaux bor Abel som driver et galleri, hun tar Ruth med ut i natten. Imens går Abels datter Lily under trærne langs kanalen. Der møter hun Ralf, en ung gutt som bærer en gitarkasse.

Les mer

26. mars 2019

Feiringen av livet

Feiringen av livet er en roman om mangfoldigheten som knytter menneskene sammen. Historia tar utgangspunkt i Eleonoras død. Datteren Helēna har aldri hatt nær kontakt med henne, men følger nå moras ønske og inviterer sju for henne helt fremmede til begravelsen. I natta etter begravelsen forteller de sju skikkelsene fra fortida hver si historie med Eleonora som hovedperson. Fortellingene viser Helēna sju ukjente sider av mora, en innsikt som i nattas løp gir henne et nytt forhold til mora, til seg selv og til framtida.

Les mer
nb_NONorsk bokmål