8. mars 2021 fast

Oversettelse av litteratur

Inga Bērziņa har lang erfaring med oversettelse av litteratur. For det meste har hun oversatt fra norsk bokmål, men også fra nynorsk, norrønt, islandsk og dansk til latvisk. Bērziņa har også oversatt fra latvisk til norsk.

Her kan man lese litt om de nyeste utgivelsene og finne henvisninger til omtaler, anmeldelser, enkelte forelesninger og annen informasjon om de oversatte bøkene.

15. april 2021

Morsmelk av Nora Ikstena

Ganske nøyaktig 3 år siden, 13. april 2018, ble to av de fremste latviske moderne forfattere – Nora Ikstena og Kārlis Vērdiņš – intervjuet av BBC hvor Ikstena ble introdusert som «The author of the Baltic bestseller Sovjet milk». Foranledningen til intervjuet var den store oppmerksomheten baltisk litteratur fikk i bokmessen i London det året.

Les mer

3. februar 2021

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere.

Hanne Ørstavik er en av vår tids mest markante og særpregete forfattere.

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux hvor Ruth går ut av taxien med trillekofferten sin og lurer på om Johannes kommer til å komme. I Bordeaux bor Abel som driver et galleri, hun tar Ruth med ut i natten. Imens går Abels datter Lily under trærne langs kanalen. Der møter hun Ralf, en ung gutt som bærer en gitarkasse.

Les mer

5. juni 2020

Verdens kuleste gjeng: Sceneskrekk

Majalunde.com

Det finnes de som bare ER kule. Markus, for eksempel. Han har smilehull i venstre kinn og skolens hardeste skuddfot. Eller Cornelia, som har silkehår og beveger seg som om hun står på en scene, selv når hun skal på do. Så finnes det de som er enda kulere. Sånne som oss. Helena, Alfred, Ivan og meg. Vi er så kule at ingen har oppdaget det ennå! Men det er bare et spørsmål om tid. Det er i hvert fall det Helena sier.

Les mer
nb_NONorsk bokmål