8. mars 2021 fast

Omsetjing av litteratur

Inga Bērziņa har lang erfaring med omsetjing av litteratur. For det meste har ho omsett frå norsk bokmål, men også frå nynorsk, norrønt, islandsk og dansk til latvisk. Bērziņa har også omsett frå latvisk til norsk.

Her kan ein lese litt om dei nyaste utgjevingane og finne tilvisingar til omtalar, enkelte førelesningar og annan informasjon om dei omsette bøkene.

15. april 2021

Morsmelk av Nora Ikstena

Ganske nøyaktig 3 år sidan, 13. april 2018, blei to av dei fremste latviske moderne forfattarane – Nora Ikstena og Kārlis Vērdiņš – intervjua av BBC kor Ikstena blei introdusert som «The author of the Baltic bestseller Sovjet milk». Bakgrunnen for intervjuet var den store oppmerksemda baltisk litteratur fekk i bokmessa i London det året.

Les meir

3. februar 2021

Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux

Hanne Ørstavik er ein av dei mest markante og særprega forfattarar i vår tid.

Hanne Ørstavik er ein av dei mest markante og særprega forfattarar i vår tid.

Det finnast ein stor åpen plass i Bordeaux kor Ruth går ut av taxien med trillekofferten sin og lurer på om Johannes kjem til å kome. I Bordeaux bur Abel som driv eit galleri, ho tek Ruth med ut i natta. Imedan går Lily, dottera til Abel, under trærne langs kanalen. Der møter ho Ralf, ein ung gut som ber på ein gitarkasse.

Les meir

5. juni 2020

Den kulaste gjengen i verda: Sceneskrekk

Majalunde.com

Det finnast dei som berre ER kule. Markus, til dømes. Han har smilehull i venstre kinn og skarpaste skuddfot i heile skulen. Eller Cornelia, som har silkehår og beveger seg som om ho står på ein scene, sjølv når ho skal på do. Så finnast dei som er endå kulare. Sånne som oss. Helena, Alfred, Ivan og meg. Me er så kule at ingen har oppdaga det enno! Men det er berre eit spørsmål om tid. Det er i alle fall det Helena seier.

Les meir
nn_NONorsk nynorsk