Ny serie fra krimdronningen Yrsa

En ung kvinne blir funnet brutalt myrdet i sitt eget hjem i Reykjavik. Det eneste vitnet er hennes sju år gamle datter. Når enda en kvinne blir drept på bestialsk vis kort tid etterpå, står politiet uten andre spor enn mistanken om at det er samme gjerningsmann.

En radioamatør fanger inn skremmende meldinger som knytter ham til begge de drepte kvinnene, selv om han ikke kjente noen av dem. Nysgjerrigheten får ham til å sette i gang farlige undersøkelser på egenhånd.

Huldar har ansvaret for etterforskningen av drapene. Han mangler konkrete spor og dette skaper frustrasjon og konflikter internt i politiet. Saken kompliseres ytterligere ved at han har løyet om seg selv for psykologen Frøya, som bistår jenta som var til stede da moren ble drept.

«DNA» er nok en nervepirrende pageturner fra bestselgerforfatteren Yrsa Sigurðardóttir. Igjen viser hun hvor dyktig hun er til å skape intelligente plott og effektivt fortalte historier med et rikt og spennende persongalleri.

Norli

Yrsa Sigurðardóttir (født 24. august 1963) er en islandsk forfatter. Hun skriver både kriminalromaner og barnebøker. Hun har virket som forfatter siden 1998 og hennes debutbok som kriminalforfatter ble oversatt til norsk i 2006 av Tone Myklebost. Hun har ved siden av skrivingen en karriere som sivilingeniør.


Kriminalromanen “DNA» starter en ny serie, hvor detektiven Huldar etterforsker forbrytelsene sammen med psykologen Freya. Hjemme i sin egen leilighet i Reykjavik blir det funnet en ung kvinne som er brutalt drept, og eneste vitne, som kunne ha gitt noe informasjon om det skrekkelige drapet, er offerets sju år gamle datter Margrete, men hun nekter å snakke … Snart etterpå blir det drept en annen kvinne.

Zvaigzne

Etterforskningen står på stedet hvil. Forbryteren sender merkelige beskjeder, men det er ikke sikkert om politiet klarer å løse dem. Etterforskeren Huldar og psykologen Freya, som har spesialisert seg i arbeid med barn som har opplevd vold, er nødt til å jobbe sammen i etterforskningen av saken. Freya stoler ikke på politiet og aller minst – på Huldar fordi det er ikke så lenge siden hun møtte ham på en bar. Da sa Huldar at han er snekker. Men psykologen er fast bestemt på å beskytte lille Margrete …