Ny serie frå krimdronninga Yrsa

Ei ung kvinne blir funne brutalt myrda heime hos seg sjølv i Reykjavik. Det einaste vitnet er hennar syv år gamle dotter. Når endå ei kvinne blir drept på bestialsk vis kort tid etterpå, står politiet utan andre spor enn mistanken om at det er same gjerningsmann.

Ein radioamatør fanger inn skremmande meldingar som knyter han til begge dei drepte kvinnene, sjølv om han ikkje kjende nokon av dei. Nysgjerrigheta får han til å settje i gong farlige undersøkelser på eiga hand.

Huldar har ansvaret for etterforskinga av drapa. Han manglar konkrete spor og dette skapar frustrasjon og konfliktar internt i politiet. Saka kompliserast ytterligare ved at han har loge om seg sjølv for psykologen Frøya, som bistår jenta som var til stede då mora blei drept.

«DNA» er nok ein nervepirrande pageturner frå bestselgerforfattaren Yrsa Sigurðardóttir. Igjen viser ho kor dyktig ho er til å skape intelligente plott og effektivt fortalde historier med eit rikt og spennande persongalleri.

Norli

Yrsa Sigurðardóttir (født 24. august 1963) er ein islandsk forfattar. Ho skriv både kriminalromanar og barnebøker. Ho har verka som forfatter sidan 1998 og hennar debutbok som kriminalforfattar blei omsett til norsk i 2006 av Tone Myklebost. Ved sidan av skrivinga har Yrsa ein karriere som sivilingeniør.


Kriminalromanen “DNA» startar ein ny serie kor detektiven Huldar etterforsker forbrytelsane saman med psykologen Freya. Heime i sin egen leilighet i Reykjavik blir det funne ei ung kvinne som er brutalt drepe, og enaste vitne, som kunne ha gjeve noko informasjon om det skrekkelege drapet, er Margrete, syv år gamle dottera til offeret, men ho nektar å snakke … Snart etterpå blir ei anna kvinne drepe.

Zvaigzne

Etterforskinga står på stedet kvil. Forbrytaren sender merkelege beskjedar, men det er ikkje sikkert om politiet klarer å løyse dei. Etterforskaren Huldar og psykologen Freya, som har spesialisert seg i arbeid med barn som har opplevt vald, er nøydd til å jobbe saman i etterforskninga av saka. Freya stoler ikkje på politiet og aller minst – på Huldar fordi det er ikkje så lenge sidan ho møtte han på ein bar. Då sa Huldar at han er snekker. Men psykologen er fast bestemt på å beskytte lille Margrete …